Polis Akademisi Başkanlığı Lise mezunu polis alımı hakkında kılavuzu yayımlandı. 2023 Yılı YKS Puanı ile 2500 Polis alımı yapılacak. YKS Başvuruları Başladı!

2023 yılı Polis Alımı hakkında yeni gelişme. Az Önce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre Yükseköğretim Kurumlar Sınavı için başvuru kılavuzu yayımlandı. Haziran ayında uygulanacak olan YKS sonucuna göre Polis Alımı gerçekleştirilecek.
 

2023 Yılı PMYO Polis Alımı İçin Sınav Başvurusu Başladı!

YKS başvuruları için süreç Bugün başladı. YKS sınavına başvurular 8 Mart 2023 ile 23 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu kapsamda 2023 yılı PMYO katılacak adayların YKS başvurularında bulunmaları gereklidir
 

2500 Polis Alımı Bekleniyor!

YKS sonuçlarından sonra adaylar Polis Akademisinden gelecek duyuru ile PMYO başvurusunda bulunabilecekler. Bu kapsamda her yıl 2500 civarında Polis Memuru adayı alımı yapılıyor. PMYO Kadın ve Erkek adaylar içerisinden gerçekleştirilmektedir. Polis Akademisinden gelecek kesin kontenjan bilgisi ile sayı belli olacak. Ancak her yıl;

  • 2000 Erkek Polis Adayı,
  • 500 kadın Polis Adayı,

alımı yapılmaktadır.

2023 yılı PMYO Başvuru Şartları Ne Olacak?

Lise Mezunu polis alımı kapsamında adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından EGM belirttiği sağlık şartlarını sağlıyor olmak,  Silah taşımasına veya Silahlı görev yapmasına engel bir durumu olmamak, Alkol Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı sebebi ile tedavi görmemiş olmak, Herhangi bir siyasi parti üyeliği olmamak" şartları aranacak.
 

PMYO Alımı Ne Zaman Yapılacak?

YKS Sınav sonuçları 20 temmuz 2023 tarihinde açıklanacak. PMYO alımı ilanının da Temmuz sonunda yayımlanması bekleniyor

Editör: Muhabir Ağrı